Кафедра практичної психології
Психолого-педагогічний факультет

Викладачі кафедри практичної психології візьмуть участь у навчальному візиті до Латвійського університету

З 23 по 27 вересня 2024 року делегація українських педагогів та психологів відвідає Латвійський університет, факультет педагогічних наук та психології, у Ризі. Цей навчальний візит є частиною проекту Erasmus+ KA2 "Підвищення психологічної стійкості та благополуччя університетського співтовариства в (пост)воєнній Україні (BURN)". Метою візиту є дослідження курсового дизайну та методів підготовки психологів у Латвії для посилення психічного здоров'я та стійкості українського суспільства в контексті післявоєнної відбудови.

П'ятиденна програма включає зустрічі з викладачами, спостереження за курсами з підготовки психологів та участь у майстер-класах. Делегація відвідає кілька локацій на кампусах Латвійського університету, щоб отримати уявлення про те, як латвійські університети готують майбутніх та діючих учителів, студентів-бакалаврів та магістрів психології та фахівців з психологічного консультування.

Візит розпочнеться 23 вересня вступною зустрічю в Центральному корпусі Латвійського університету, після чого відбудеться екскурсія по кампусу. Протягом наступних кількох днів учасники візьмуть участь у сесіях на такі теми, як "Методи підготовки психологів для вчителів", "Основні навички консультування" та "Психологічне консультування для магістрантів". Візит також включатиме спостереження за курсами та практичні майстер-класи, спрямовані на сприяння співпраці у розробці курсів.

Крім того, українська делегація досліджує служби кризового консультування, відвідуючи такі організації, як Центр безпечного дитинства "Dardedze", який зосереджується на запобіганні насильству, та Дитяча клінічна університетська лікарня "Дім дитини", яка пропонує психологічні послуги зловжитим дітям. Ці візити нададуть цінні знання про латвійські підходи до травма-інформованого догляду та психологічної підтримки вразливих груп населення.

Очікується, що навчальний візит сприятиме обміну передовим досвідом та підтримає подальший розвиток психологічної стійкості в Україні.

27326
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31