22 березня 2025 року напередодні Міжнародного дня театру студенти першого курсу групи УПФ-24 разом із куратором доц. Ганною Асмаковською відвідали виставу «Кайдашева сім’я» у Криворізькому міському театрі драми та музичної комедії ім. Т. Г. Шевченка.
Час у перегляді неперевершеної гри акторів минув непомітно, а в залі надовго запанувала атмосфера «кайдашівської безпосередності й безумства». Студенти відзначили, що вистава насичена яскравими народними характерами, соковитими діалогами, народними звичаями та обрядами. Комічні і драматичні ситуації, у які потрапляють персонажі твору І. С. Нечуя-Левицького, взяті з самого життя, це і є саме життя українського села після скасування кріпацтва.
Слово студентам.
Некрилова Аліна: Мені дуже сподобалась вистава «Кайдашева сімʼя». Емоції мене переповнюють. Гра акторів була неймовірною, я наче пережила всі ці моменти. Хотілося і сміятися, і плакати. Аплодувати всю виставу. Сиділа у захваті. Дуже гарно підібрали акторів: так як описує автор Нечуй-Левицький. Дуже дякую за можливість отримати позитив навіть під час війни.
Міщишина Маргарита: Похід до театру залишив у мене лише приємні враження! Вистава була захопливою, актори – талановитими, а атмосфера – неймовірною. Провела час з користю та задоволенням.
Лазаренко Дарія: У театрі була вперше і мені дуже сподобалося! Вистава була чудовою, динамічною. Рада, що провела один з вихідних днів саме так!
Шинкарюк Марія: Вистава дуже сподобалася. Незвична була Мелашка, як на зовнішність, там і на поведінку. А от гра Мотрі та Кайдашихи навпаки сподобалася, вони ідеально відіграли свою роль.
Шевцова Єва: Мені дуже сподобалася ця вистава! Вона була смішною, живою і захопливою, актори чудово передали характери персонажів. Деякі сцени викликали справжній сміх у залі. Було приємно від розуміння, що зараз так багато людей відвідують такі гарні вистави в нашому місті. Атмосфера українського побуту того часу була передана дуже реалістично, що зробило перегляд ще цікавішим, навіть захотілося знову перечитати «Кайдашеву сім’ю» й зануритися в цю історію ще раз.
Театр – це магічне місце, де кожен може відчути себе частиною великої та неповторної історії!