Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов

          У період з 14 по 21 березня 2024 року у Криворізькому державному педагогічному університеті було проведено тренувальне національне мультипредметне тестування з англійської мови. Програма тестування складалася із завдання на читання, тестування лексичних та граматичних навичок та уміння послуговуватися мовою у наближених до НМТ умовах.

          Підготовка до проведення тренувального НМТ складалась із декількох етапів. На першому етапі було здійснено науково-методичну підготовку та розроблено матеріали для проведення тестування. На другому етапі було зібрано робочу групу, до складу якої увійшли викладачі кафедри англійської філології та студенти І-ІІІ курсів, задля обговорення можливих труднощів, які можуть виникнути у майбутніх абітурієнтів під час проходження тренувального НМТ. Таким чином, у ході проведення пробного національного мультипредметного тестування було враховано коментарі та побажання студентів, які в попередні роки проходили тестування з англійської мови.

          Наступним етапом стало проведення опитування серед майбутніх абітурієнтів, а також самого тренувального національного мультипредметного тестування з англійської мови.

          Усього у пробному НМТ з англійської мови взяли участь 96 осіб. Найвищий показник (200 балів) отримали 3,1% учасників. Середній показник по тренувальному НМТ склав 153 бали. Отримані результати дозволять майбутнім абітурієнтам звернути увагу на свої помилки та прогалини, що надасть змогу ретельніше підготуватись до чинного НМТ.

          Серед учасників тренувального НМТ 86% є здобувачами освіти в ЗЗСО у м. Кривий Ріг, зокрема у Криворізькому Центрально-Міському ліцеї, Криворізькому ліцеї №95 КМР, КНВК №129 «ГЛАС»,  Криворізькому ліцеї №4 КМР, Криворізькому ліцеї №71 та ін. Близько 5,2% учасників є здобувачами освіти у селищах Дніпропетровської та інших областей України. Зокрема, це здобувачі із Академічного ліцею №15, смт. Кам’янське, Ільницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Закарпатська область, Софіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, смт. Софіївка, що складає 3,1% усіх учасників. Близько  10,4% учасників є здобувачами освіти у ЗЗСО в обласних центрах України та містах Дніпропетровської області. Зокрема, це учні ЗО ПЗНЗ «МІДГАРД», м. Київ, Чернівецького ліцею №7, м. Чернівці та КЗЗСО «Перспектива», м. Жовті Води.

          Учасникам тренувального національного мультипредметного тестування з англійської мови було запропоновано відповісти на питання, що пов’язані з потенційним навчанням у Криворізькому державному педагогічному університеті. Таким чином, на питання «Чи плануєте вступати до Криворізького державного педагогічного університету?» 8,3% учасників відповіли «так» і ще 37,5% - «можливо».

          Серед напрямів освіти, які майбутні абітурієнти планують для себе обрати, 52,1% зазначили іноземні мови, 14,6% - інформаційні технології, 8,3% - психологію, 4,2% – економіку.

          Зазначений профорієнтаційний захід дозволив майбутнім абітурієнтам не лише перевірити свої знання та рівень підготовки, але й надав можливість потренувати психологічну стійкість під час проходження тесту, адже умови пробного тестування були наближеними до реального НМТ.

          Відтак, тренувальне НМТ з англійської мови посприяло студентам у виборі майбутніх спеціальностей та навчальних закладів, а також дозволило популяризувати КДПУ у якості вищого навчального закладу для здобуття подальшої освіти.

25675
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31