Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

                 28 квітня 2021 р. на базі кафедри фізики та методики її навчання було проведено профорієнтаційну зустріч із учнями, випускниками, батьками та з усіма зацікавленими.

 2 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Зустріч проводили он-лайн.

Всі батьки бажають кращого майбутнього для власної дитини. Всі хочуть мати стабільну роботу із соціальним пакетом та постійною заробітною платою. Тому під час реєстрації на зустріч ми побачили багато батьків, які хочуть зрозуміти куди треба рухатись. В цілому було отримано більше 100 реєстрацій.

Саме тому ми провели нашу зустріч в екскурс до майбутнього. «Майбутні професії та природничо-математичні дисципліни» - начебто немає нічого спільного, але це зовсім не так. Сучасні технології дуже швидко розвиваються і треба зосередити увагу лише на їх вивчення. Але насправді це виявляється не зовсім так.

Дійсно, ІТ буде і вже проникає у всі сфери нашого життя, їх обов’язково треба вивчати, знайомитись, розуміти. З ними треба потоваришувати – і все буде добре!) Технології, які активно впливають і на суспільство , і на майбутні професії зображено на рис.1.

4

Рис.1. Технології, які будуть активно впливати на суспільство та його розвиток

Але, є але…

Будь який процес, що буде протягом найближчих 10 років автоматизований або роботизований, потребує наявності у фахівця професійної складової. Фундаментальної освіти до якої і входять природничо-математичні дисципліни. І це фахові професійні навички, які ми отримуємо з досвідом від виконання якогось завдання. Проте сьогодні таких навичок замало, треба мати й інші, так звані надпрофесійні навички (рис.3.)

Отже, «формула успіху» (рис.2.) майбутнього фахівця це:

5  6

                          Рис. 2. «Формула успіху»                                                          Рис.3. Перелік надпрофесійних навичок

Під час зустрічі ми розібрали що таке професійні та надпрофесійні навички. Як їх отримати, де їх отримати і як не загубити протягом життя.

Ось такі важливі питання були обговорені.

Якщо ви б хотіли організувати подібну зустріч для будь-якої аудиторії - зателефонуйте нам!!!

7

P.S. Покликання на відео зустрічі:

https://drive.google.com/file/d/1EVWrMEhjR-EWAf6ZxhSweSUD5G7p-q1J/view?usp=sharing

P.S.S. За результатами анкетування після зустрічі всі респонденти відмітили, що зустріч була корисною і треба ще проводити подібні)!!! Чекайте анонсів!

15473
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31