Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет
Викладачі та аспіранти кафедри фізики та методики її навчання Балабай Руслана Михайлівна, Білинський Ігор Васильович, Прихожа Юлія Олександрівна, Степанюк Олександр Миколайович   взяли участь у Міжнародній науковій конференції, присвяченій наноматеріалам і нанотехнологіям.
З 9 по 14 жовтня 2023 року Івано-Франківськ став місцем проведення XІХ Міжнародної Фреїківської конференції з фізики і технології тонких плівок і наносистем (МКФТТПН-XIX). Цей захід, організований Прикарпатським національним університетом за погодженням з Міністерством освіти і науки України, зібрав представників 37 університетів та академічних інститутів з 15 країн світу.
На офіційній церемонії  відкриття ХІХ Міжнародної Фреїківської конференцію Голова Організаційного Комітету,  професор кафедри матеріалознавства та новітніх технологій Володимира Бойчук, тепло вітала гостей і учасників, як присутніх у аудиторії, так і онлайн. Вона згадала тяжкі часи, які сьогодні переживає Україна, та розпочала конференцію хвилиною мовчання в шану всім героям, які віддали своє життя з початку російської агресії проти України. Ректор Університету Ігор Цепенда, голова наукового комітету конференції,  завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла Любомир Никируй, і Співголова Наукового Комітету Конференції, завідувач кафедри матеріалознавства та новітніх технологій Володимир Коцюбинський привітали учасників та побажали їм плідної роботи протягом наступних днів.
На конференції були представлені захоплюючі презентації запрошених спікерів:  З. Дашевський (університет імені Бен гуріона, Ізраїль), проф. С. Гардоніо (університет Нової Горіци, Словенія), д-р М. Ескарра (університет Тулона, США), проф. Ю. Гуревич (політехнічний університет Мехіко, Мексика), проф. Максим Стріха (Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Інститут Фізики напівпровідників ім. В.Лашкарьова НАН України, Київ), д-р Михайло Грау (Університет Мюнстера, Мюнстер, Німеччина), Проф. Ярослав Хім'яу (Університет Східної Англії, Норвіч, Велика Британія).
Участь Криворізького державного педагогічного університету у цій важливій науковій події свідчить про високий науковий рівень та важливість досліджень, які ведуться університетською спільнотою. 
На конференції було представлено  сучасні  результати  теоретичних  і  експериментальних досліджень  з  питань  фізики  і  технології  тонких  плівок  та  наносистем (метали,  напівпровідники,  діелектрики,  провідні  полімери);  методи їх отримання  та  дослідження;  фізико-хімічні  властивості;  нанотехнології  і наноматеріали,  квантово-розмірні  структури,  наноелектроніка,  тощо.
Варто зазначити, що супровідним заходом конференції було проведення літньої школи для студентів та молодих вчених «Нанотехнології та підприємництво» в рамках проєкту REGINNA 4.0 (фінансова підтримка програми ЄС з досліджень та інновацій Горизонт-Європа). Магістрант-фізик 1-го року навчання Огієнко Олег та аспірант кафедри Задорожній Віталій зареєструвалися на участь у літній школі.

 

23504
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31