Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Цього року весною з 30 травня почали проходити засідання Європейського товариства досліджень матеріалів (E-MRS). Для участі у ньому потрібно було пройти декілька етапів.

Перед поданням тез на  European Materials Research Society  необхідно зареєструвати свій персональний кабінет, а в ньому вигадати логін і пароль для входу в систему європейської конференції. Алгоритм подання тез виглядає наступним чином: подання на симпозіум (назва секції), назва роботи, автори, організації, анотація (3000 символів без цифр та формул, як звичайний текст), обрати три опції «Бажано усний виступ», «Бажано стендова презентація», «Запрошено» та подавати документ до події віртуальної конференції, яка відбудеться у Страсбурзі (Франція) з 30 травня по 3 червня 2022 року.

 У персональному кабінеті аспірантки Науменко Марини стоїть теза із відповідним зареєстрованим ключем.

1

Авторам було повідомлено, що тези приймаються до 9 березня 2022 року включно. Деякі учасники конференції не змогли отримати повідомлення про прийняття тез тому, що в Україні почалася повномасштабна війна з боку російської федерації. Організатори конференції, у свою чергу, виявили занепокоєння, яке було пов’язано з кібербезпекою.

2

Після прийняття тез, згідно з умови конференції необхідно сплатити організаційний внесок, але його скасували українським аспірантам.

Нові оригінальні наукові результати від наших аспірантів були включені до програми D – це матеріали для наноелектроніки та фотоніки. Їх будуть представляти Бондаренко Олена та Науменко Марина, які зараховані до підгруп D1 та D2 відповідно.

Після того, як наші аспіранти надіслали свої відеопрезентації до власного кабінету, їм на електронну скриньку надійшло запрошення для доступу до платформи PINE, що, у свою чергу, дає можливість активувати свій обліковий запис та у зазначений час виступати на віртуальній конференції E-MRS Spring Meeting 2022.

3

Організатори конференції підготували короткий відеоурок, який пояснює, як отримати доступ до платформи та як приєднатися до віртуальної події. Його можна переглянути за посиланням:

4

PINE – це сучасна платформа зі зручним та лаконічним дизайном, яка дозволяє влаштовувати та приєднуватися до відеоконференцій або зборів. Вона полегшує взаємодію та зв'язок між відвідувачами та організаторами заходу, а також дозволяє не витрачати гроші на відрядження. З кожним із учасників заходу можна зв’язатися у реальному часі за допомогою відеоконференції або групового чату, що є дуже зручним та важливим у наш час. Для проведення подібних зборів ця платформа є найкращим варіантом з усіх можливих.

Платформа віртуальної події E-MRS Spring Meeting 2022 виглядає так:

5

Вона має зручне автоматичне налаштування часового поясу на конференції (Україна та Франція).

Пряма трансляція конференції доступна всім учасникам конференції через LIVE STAGES - Вкладка СЕСІЇ.

6

На платформі є можливість переглядати заплановані збори по дням за допомогою верхніх вкладок та спадного меню. Для того, щоб переглянути свою конференцію, достатньо просто обрати день конференції.

7

Оскільки засідань конференцій достатньо багато і бути присутнім на всіх фізично не вистачить часу, на платформі є можливість переглянути огляд кожного виступу, що дає можливість обрати для себе той, на якому хотілося б бути присутнім.

8

Після перегляду відеопрезентації кожного учасника конференції, можна оцінити спікера і написати питання в чаті, які виникли під час прослуховування результатів роботи. Доповідач відповість на будь-які запитання одразу або під час обговорення в кінці тематичної сесії. Це чудова нагода отримати відповіді авторів доповідей НАЖИВО!

9

На платформі є чат-бот, який надає інформацію про цікаві події, що відбуваються на заходах. Можна обрати для себе те, що сподобалося та відвідати цю конференцію.

10

Щоб краще зрозуміти як працює платформа під час відеоконференцій, потрібно було хоча б раз бути присутнім на самій конференції. Оскільки наші аспіранти зараховані до симпозіуму D, то було доречно завітати до спікера з темою «Функціональні мережеві структури ZD з ефективними збірками 1D та 2D наноматеріалів». Автор демонстрував нові підходи до синтезу багатомасштабних каркасних архітектур розміром см³, що складаються з 1D та 2D наноматеріалів, таких як графен, вуглецеві нанотрубки та гексагональний нітрид бору (h-BN). Спікером обговорювалися нові застосування, які реалізуються різними аероматеріалами, починаючи від високояскравих та ефективних лазерних джерел світла, електропневматичних мікронасосів і приводів для м’якої робототехніки, а також біоінспіровані провідні композити для біоелектроніки.

1112.jpg

На цій доповіді була присутня широка аудиторія, з якою спікер пізніше мам захоплюючу розмову. Учасникам віртуальної події було цікаво дізнатися про стабільність цих матеріалів.

Під час перегляду конкретного дня платформа дозволяє нам подивитися розклад виступів, що є достатньо зручним, оскільки день розписаний буквально по хвилинам.

13

Також наявна зручна програма PDF-версії перегляду своєї сесії в прямому ефірі в день виступу.

14

На конференціях присутні відомі спікери із різних країнах світу.

15

Учасники, які можуть приєднатися до обговорення тем різноманітної тематики.

16

Постерна (стендова) доповідь за програмою виглядає на платформі наступним чином:

17

Платформа дає можливість обрати будь-яке засідання конференції, переглянути на неї стендові доповіді та поспілкуватися в чаті, що відображає зворотній зв'язок між учасниками конференції.

18

У платформи PINE є спонсори, з якими можна познайомитися на цій сторінці:

19

На сьогодні ця подія дуже важлива для розвитку високотехнологічних матеріалів у різних сферах людської діяльності. Залежно від симпозіуму, добірка повних статей буде опублікована як спеціальні випуски у відповідних журналах. Надіслані роботи будуть рецензовані за стандартами журналів.

Підготувала Науменко Марина. 30 травня 2022 року.

19425
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31