Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

Графічний диайн

ОПП "Графічний дизайн" завантажити програму 

Спеціальність 022 Дизайн, спеціалізація 022.01 Графічний дизайн 

 

Цілі освітньо-професіної програми  та програмні результати навчання відповідають тенденціям ринку праці, запитам роботодавців та базуються на аналізі тенденцій соціально-економічного розвитку країни. Наявність всіх необхідних компонентів освітньої програми на сьогодні повністю задовольняє потреби ринку праці в руслі тенденцій розвитку графічної дизайнерської спеціальності. ОП пропонує дисципліни, що забезпечують здатність аналізувати, узагальнювати, систематизувати інформацію, приймати комплексні професійні рішення, відповідно формують фахівця, який може працювати на всіх етапах створення дизайн-проєктів. Перелік дисциплін за вибором студента («WEB-технології», «Ілюстрація», «Брендинг», «Рекламна графіка», «Анімація», «Інноваційний дизайн») розширює межі і можливості професійної самореалізації випускників, що забезпечує широкий спектр працевлаштування випускників-дизайнерів.

На сьогодні в нашому суспільстві  професія графічного дизайнера дуже популярна. Те, чим займається графічний дизайнер, вже зрозуміло із самої назви. Графічний дизайн – це мистецтво проєктування об'єктів за допомогою графічних зображень, а сам графічний дизайнер є фахівцем з дизайну різноманітних видів друкованої, графічної та плакатної продукції, створення фірмових брендів, логотипів, емблем, образних елементів, шрифтових композицій етикеток, пакувань та іншого роду продукції. В межі компетентності графічного дизайнера може входити створення ескізів комплексного вирішення об’єктів зовнішньої реклами, оформлення просторового середовища до певного свята чи події, оформлення інтер’єру приміщення відповідно до фірмового стилю організації, підприємства чи установи та інші види робіт. Все це робить професію графічного дизайнера затребуваною як в нашому місті, країні, так і повсюди у світі.

Передумовою успішної графічної конструкторської діяльності графічного дизайнера є знання базових комп'ютерних програм для створення різноманітних малюнків і вміння працювати з ними на персональному комп'ютері. До основних професійних навичок роботи графічного дизайнера також можна віднести його вміння малювати, щоб чітко й зрозуміло донести свої ідеї до замовника, міцне знання основ та принципів формотворення, композиції, колористики та інших загальнохудожніх та загальноестетичних прийомів. Необхідно пам’ятати, що вміння малювати та професійне володіння комп’ютером слід розцінювати як засіб для досягнення і реалізації тієї графічної ідеї, яку дизайнер намагається донести через замовника до споживача рекламного чи інформаційного продукту.

Окрім цього графічний дизайнер повинен бути людиною освіченою, з широким художнім та естетичним світоглядом, мати широке коло знань як теоретичного, так і практичного характеру, повинен розуміти основні актуальні тенденції у своїй професійній сфері, розумітися на історичній базі розвитку графічного дизайну і постійно вдосконалювати свої професійні навички.

Все те, що необхідно для успішного оволодіння майбутньою професією графічного дизайнера, можна отримати у Криворізькому державному педагогічному університеті на факультеті мистецтв, де з 2007 року ведеться підготовка фахівців в галузі графічного дизайну за основною спеціальністю «Дизайн». За цей період зі стін університету вийшло близько 350 випускників, близько половини з яких саме графічні дизайнери. Значна частина із них працює як в нашому місті, так і за межами нашої країни. 

Лазаренко

Щетініна

Дизайн-проєкти студентів спеціальності 022 "Дизайн"(спеціалізація "Графічний дизайн")

  1. «РОЗРОБКА ДИЗАЙНУ СЕРІЇ КІНОПЛАКАТІВ» – кваліфікаційна робота на здобуття першого бакалаврського рівня вищої освіти. Автор: Волощенко Карина Сергіївна. Керівник: Ейвас Лариса Феліксівна, декан факультету мистецтв, доцент кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, кандидат педагогічних наук, доцент.
  2. «ДИЗАЙН-ПРОЄКТ ІНТЕРАКТИВНОЇ ЕЛЕКТРОННОЇ КНИГИ» – кваліфікаційна робота на здобуття першого бакалаврського рівня вищої освіти. Автор: Куліш Юлія Сергіївна. Керівник: Школяр Андрій Вікторович, старший викладач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну.
  3. «ПРАКТИЧНЕ ВТІЛЕННЯ ДОСВІДУ МІЖНАРОДНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ERASMUS+ У СТВОРЕННІ FASHION-ІЛЮСТРАЦІЇ» –  кваліфікаційна робота на здобуття першого бакалаврського рівня вищої освіти. Автор: Цилінська Валерія Віталіївна. Керівник: Школяр Андрій Вікторович, старший викладач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну.
  4. ДИЗАЙН-ПРОЄКТ ЗОВНІШНЬОГО ІНФОРМАЦІЙНО-ІМІДЖЕВОГО КОМПЛЕКСУ 
  5. РОЗРОБКА ОРИГІНАЛ-МАКЕТУ АРТ-КНИГИ 
  6. ДИЗАЙН-ПРОЄКТ ВІЗУАЛЬНИХ КОМУНІКАЦІЙ 
  7. РОЗРОБКА ДИЗАЙН-ПРОЄКТУ ГРАФІЧНОГО ОФОРМЛЕННЯ КАБІНЕТІВ ГОЛОВНОГО КОРПУСУ

 

9065
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31