Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

9-10 листопада 2018 р. у Криворізькому державному педагогічному університеті за ініціативи кафедри соціології та економіки відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційне суспільство і Природа: вектори взаємовпливу».

 

 

Співорганізаторами конференції виступили Дніпропетровське відділення Соціологічної асоціації України, Кафедра прикладних суспільних наук Сілезької політехніки (м. Забже, Польща), Кафедра соціології та соціальної роботи Класичного Приватного університету (м. Запоріжжя).

З вітальними словами до учасників конференції звернулися ректор КДПУ професор Шрамко Ярослав Владиславович і голова оргкомітету конференції професор Лобанова Алла Степанівна.

Вперше до Кривого Рогу завітали видатні соціологи сучасності Головаха Євген Іванович - член-кореспондент Національної Академії Наук України, заступник директора Інституту соціології НАН України, професор, д. філос. н., який виголосив пленарну доповідь на тему: «Ціннісні засади соціально-історичних змін у взаємодії «Соціум-Людина-Природа» і Макеєв Сергій Олексійовичзавідувач відділу соціальних структур Інституту соціології НАН України, професор, д. соціол. н., який презентував свої роздуми щодо  "Соціологічних проекцій взаємозв’язку супільства і природи".

       

Вже вкотре бажаними гостями на конференції були відомі українські соціологи Хижняк Лариса Михайлівнад. соціол. н., професор, професор кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, тема виступу якої була пов’язана з «Контекстами одноразової культури в інформаційному суспільстві» і Зоська Яна Володимирівна – професор, д. соціол. н., професор кафедри соціології та соціальної роботи Класичного приватного університету, яка виголосила привітання від ректора КПУ Огаренка В.М. і виступила з доповіддю «Споживчі інтенції різних вікових груп населення м. Запоріжжя щодо контенту Інтернет» .

              

У секційних засіданнях учасники конференції (соціологи з Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Полтави, Миколаєва та ін.) з зацікавленням обговорили сучасні проблеми, які існують в Україні і пов’язуються з конструктивними і деструктивними впливами інформації на людину, а людини - на природу. Аспіранти кафедри Каритка Валерій і Петрухін Сергій, які поділилися своїми напрацюваннями у підготовці кандидатських дисертацій, були підтримані Головахою Є.І., а  випускниці аспірантури Лаже Оксані було запропоновано подавати дисертацію на розгляд до Інституту Соціології НАНУ.

Учасники конференції відвідали «Арселор-Міталл-Стіл – Кривий Ріг» і природничі ландшафти Кривого Рогу.

 

Науковці кафедри висловлюють щиру подяку Ректорату, особисто Ярославу Владиславову Шрамку за допомогу в організації Конференції, а також працівникам університетської бібліотеки за змістовну виставку, прес-центру – за висвітлення ходу Конференції, а також усім, хто взяв участь у її підготовці, залучився до обговорення зазначеної проблеми і підтримав цей важливий науковий захід.

Гості з Києва передали для студентів нової спеціальності університету "Соціологія масових комунікацій, журналістики і реклами" у подарунок видані друком свої монографії на останнє число фахового журналу "Соціологія: теорія, методи, маркетинг"

За матеріалами Конференції видано друком фахову збірку наукових праць із соціології «Соціальні технології. Актуальні проблеми теорії та практики» (Випуск № 79. Класичний приватний університет, м. Запоріжжя, 2018), і видано сертифікати усім учасникам Конференції.

6131
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30