Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

17 жовтня 2018 року викладачі кафедри соціології та економіки (завідувач кафедри к.с.н., доцент Грабовець Ірина та доцент кафедри к.с.н. Черноус Людмила) взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Транскордонне співробітництво: перспективи, проблеми, рішення» у м. Кишинів, Республіка Молдова.

 

У роботі конференції взяли участь Голова Асоціації соціологів та демографів Республіки Молдова доктор соціологічних наук Віктор Мокану, Заступник директора Інституту Юридичних, політичних та соціологічних досліджень Республіки Молдова, доктор педагогічних наук Віктор Жук, Голова Південноукраїнського відділення Соціологічної асоціації України доктор соціологічних наук Олена Лісеєнко.

Свої доповіді та результати досліджень представили науковці Молдови, України, Польщі, Росії, Румунії. Було зазначено, що Україна і Молдова є геополітичними сегментами європейської інтеграції з точки зору Євросоюзу (В.Жук), але, на жаль, єврорегіони у наших державах почали формуватися не знизу догори (як у Європі), а навпаки, і тому не кожна муніципальна влада готова сьогодні до євроінтеграційної співпраці (д.соц.н., проф. Володимир Блажко, Республіка Молдова).

Ірина Грабовець та Людмила Черноус представили результати власного дослідження щодо можливостей реалізації таких форм громадської взаємодії, як партнерство і комунікація.

                          

Також високий рівень конференції відзначила Перший секретар посольства України в Республіці Молдова Наталія Журбенко.

 

5877
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30