Кафедра соціології та масових комунікацій
Факультет географії, туризму та історії

1 -2 грудня п.р. відбулася ювілейна XX Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми розвитку соціологічної теорії: суспільна динаміка, соціальна взаємодія та соціологічні дослідження в умовах війни», ініціаторами та організаторами якої були Факультет соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інститут соціології НАН України і Соціологічна асоціація України.

1

 

З вітальними словами виступили: Володимир Бугров – к.філос.н., професор, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Віль Бакіров – д.соц.н., професор, академік НАН України, член-кореспондент НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України, президент Соціологічної асоціації України і Валентина Чепак – д.соц.н., професорка, деканка факультету соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, голова оргкомітету конференції.

2

Брошуру «Відкриваючи книгу соціології: 20 років теоретичного розвитку в єднанні ідей та візій. До ювілею Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми розвитку соціологічної теорії» презентувала Маргарита Широкова – к.соц.н., доцентка кафедри соціальних структур та соціальних відносин факультету соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, секретарка оргкомітету.

3

Більше 70 українських та зарубіжних соціологів взяли участь у роботі 4-х секцій: «Соціологічний аналіз війни: теорія та методи», «Єднання і конфлікти в часи повномасштабного вторгнення», «Ціна війни: повсякденна реальність і життєві практики», «Війна та її віддзеркалення: культурні, освітні та медійні», а також 2 круглих столів: «Вежі та межі публічної соціології під час війни», «Моніторинг та оцінювання під час війні».

4 5

Змістовні пленарні доповіді, цікаві виступи на секційних зустрічах і круглих столах засвідчили, що «Українська соціологія, - як зазначив Віль Бакіров, - відреагувала на війну швидко і оперативно, вона відреагувала регулярними масовими опитуваннями, моніторингом суспільних настроїв, очікувань, дослідженням змін і процесів у масовій свідомості. Українська соціологія відреагувала на війну активним вивченням нових складних соціальних процесів, таких як внутрішня і зовнішня міграція, проблеми переміщених осіб, волонтерів, ветеранів, змін освітніх практик, проблем безпеки тощо».

Участь у Конференції взяли професор Алла Лобанова і аспіранти кафедри соціології та масових комунікацій Олексій Бондар і Таісія Харитонова.

6 7

А. Лобанова презентувала виступ на тему: «Довіра та недовіра додержавних інститутів: індикатори в умовах війни», О.Бондар - «Individual and group forms of manifestation of environmental consciousness of Ukrainian society in the conditions of the Russian-Ukrainian war», Т. Харитонова – «Особливості соціальної модерації освітнім процесом академічного ліцею на другому році повномасштабного російського вторгнення», а також взяли участь у дискусіях круглого столу.

8

Щиро дякуємо організаторам Конференції за можливість долучитися до престижного наукового Форуму, а учасникам – за нові ідеї, соціологічні розвідки, інтелектуальну насиченість, дружню атмосферу і непересічну віру у розвиток національної соціології і перемогу України!

23995
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30