labs2020

25 листопада 2020 року у Криворізькому педагогічному відбулася довгоочікувана подія – відкриття сучасних лабораторій природничого спрямування. Фінансову підтримку надало Міністерство освіти і науки України.

labs2020 1

Урочиста подія розпочалася з прес-конференції ректора КДПУ, проф. Я. В. Шрамка. Він ознайомив присутніх викладачів і представників ЗМІ міста із завданнями, які покладено на три нові навчально-наукові лабораторії фізики, екологічних і біологічних досліджень, хімічного аналізу, та підкреслив: «Сьогодні ми відкриваємо найсучасніші лабораторії для проведення навчальних занять, наукових досліджень, а також профорієнтаційної роботи. Було придбано обладнання американської фірми Vernier, яка постачає навчальні й наукові прилади в провідні університети Європи. Переконаний, що здібна молодь, яка навчається в КДПУ, а також майбутні абітурієнти високо оцінять нові освітньо-наукові можливості, що пропонує наш університет».

labs2020 2

Зав. навчально-наукової лабораторії фізики, канд. фіз.-мат. наук, доцент кафедри фізики та методики її навчання В. М. Кадченко запросила всіх на ознайомчу екскурсію й продемонструвала сучасне фізичне обладнання – набори наукового та навчального призначення для вивчення різних розділів фізики й досліджень у всіх галузях цієї науки.

labs2020 3

Зав. лабораторії екологічних та біологічних досліджень, канд. біол. наук, доцент кафедри ботаніки та екології В. М. Савосько продемонстрував наукове обладнання, яким оснащено лабораторію: загальнонаукові, оптичні, іонометричні та інші прилади.

labs2020 4

Про навчально-наукову лабораторію з хімічного аналізу розповіла її завідувачка – канд. хім. наук, доцент кафедри хімії та методики її навчання Т. В. Селіванова. Вона продемонструвала сучасне устаткування, яким обладнано лабораторію, звернула увагу присутніх на єдиний у місті вольтамперометричний аналізатор – прилад, що вимірює вміст токсичних елементів у воді, повітрі тощо.

Вітаємо громаду Криворізького педагогічного
з відкриттям сучасних навчально-наукових лабораторій
та бажаємо всім успіхів в отриманні нових знань і наукових результатів!

 Більше фото в галереї

13373
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31