16 вересня 2024 року відбулася нарада при керівництві університету, у якій узяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер, голова профкому університету та начальник відділу міжнародних зв’язків університету. Під час наради обговорено питання про міжнародну академічну мобільність студентів університету.

З доповіддю виступила Білозір О. С., начальник відділу міжнародних зв’язків, яка поінформувала присутніх про особливості міжнародної співпраці, академічну мобільність студентів та науково-педагогічних працівників, а також міжнародні наукові проєкти, які реалізуються в КДПУ. Ольга Станіславівна зауважила, що нині університет здійснює міжнародну академічну мобільність за програмами Erasmus+ KA1 з такими закладами, як-от: Університет Гранади (Іспанія), Грайфсвальдський університет (Німеччина) та Гданський університет (Польща), а також програмою Erasmus+ KA2. Упродовж 2023-2024 н. р. понад 70 осіб навчалися за програмами академічної мобільності (як короткостроковими, так і довгостроковими) в освітніх закладах Німеччини, Польщі та інших країн світу.

Окрім того, Білозір О. С. проаналізувала переваги навчання студентів за програмами міжнародної академічної мобільності, а також висвітлила труднощі, які виникають у студентів під час перебування в закордонних ЗВО. Окрему увагу в доповіді Ольга Станіславівна приділила висвітленню процедури визнання результатів навчання за програмами академічної мобільності для студентів, які завершили навчання у Гданському й Грайфсвальдському університетах.

В обговоренні взяли участь проректор з наукової роботи, декани та завідувач навчально-методичного відділу.

Підсумовуючи обговорення, перший проректор Остроушко О. А. підкреслила, що міжнародна академічна мобільність є одним із пріоритетних напрямів діяльності КДПУ, а тому й надалі треба активно залучати студентів до навчання за різноманітними програмами академічного обміну. Оксана Андріївна наголосила на потребі продуктивної взаємодії відділу міжнародних зв’язків та деканатів факультетів.

У різному виступили:

– Остроушко О. А., перший проректор, яка повідомила, що МОН пропонує до громадського обговорення проєкт наказу «Про особливості запровадження змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», затверджених постановою КМУ від 30 серпня 2024 року № 1021;

– Третяк О. А., головний бухгалтер, яка наголосила на необхідності своєчасного подання до бухгалтерії інформації про верифікацію даних студентів, які отримуватимуть стипендію.

27302
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30