Протягом 06–08 квітня 2020 року відбулися розширені онлайн-наради при ректорі університету у форматі ZOOM-конференцій. У нарадах взяли участь проректори, декани й заступники деканів факультетів, завідувачі кафедр, завідувач навчально-методичного відділу. На нарадах обговорювався стан організації дистанційного навчання на факультетах. 

Під час нарад завідувач навчально-методичного відділу Бондаренко О.В. поінформувала про результати здійсненного навчально-методичним відділом моніторингу стану організації кафедрами університету дистанційного навчання в умовах карантину. З 12 березня 2020 року освітній процес у КДПУ здійснюється в дистанційному режимі, зокрема з використанням платформ Moodle, Google Classroom, комунікаційного програмного забезпечення (ZOOM, Skype), а також різноманітних засобів зв’язку й спеціалізованих хмарних сервісів. Широко під час карантину використовуються і можливості платформи Prometheus.

Належна якість дистанційного навчання забезпечується дотриманням викладачами календарного плану опрацювання тем, передбачених програмами навчальних дисциплін, наявності чітко сформульованих навчальних завдань, постійним зворотним зв’язком зі студентами, регулярним інформуванням їх про нараховані бали за поточну роботу, наданням у дистанційному режимі індивідуальних або групових консультацій, проведенням дистанційних занять.

Підсумовуючи обговорення, ректор Шрамко Я. В. наголосив, що під час карантину методичний супровід дистанційного навчання має відбуватися відповідно до безумовного виконання вимог нормативних документів університету, зокрема розпорядження від 31 березня № 13. Освітній процес в умовах дистанційного навчання повинен мати системний характер і бути чітко організованим. На завідувачів кафедр покладається відповідальність за належну організацію дистанційного вивчення студентами дисциплін кафедр. Крім того, науково-педагогічні працівники мають виконувати й інші види роботи, передбачені індивідуальним планом роботи викладача, зокрема здійснювати наукову і методичну роботу.

У різному виступили:

  • перший проректор Остроушко О. А., яка поінформувала про особливості оцінювання виробничої педагогічної практики студентів під час карантину;
  • проректор з наукової роботи Гаманюк В. А., яка зауважила, що у зв’язку з карантином проведення Міжнародної конференції з історії, теорії та методики навчання (ICHTML) перенесено на 15–17 жовтня 2020 року.
11217
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30