01

20 жовтня 2023 року в міжнародному онлайн-лекторії Ukraine Global Faculty відбулася зустріч з доцентом Техніон-Корнельського інституту Джейкобса в Корнельському університеті та факультету комп’ютерних наук Корнельського університету, доктором філософії Володимиром Кулешовим. Експерт прочитав лекцію «Deep Learning: Applied Machine Learning», присвячену функціонуванню та можливостям нейронних мереж.

Наукові інтереси пана Володимира зосереджено навколо актуальних проблем машинного навчання та сфер його застосування. Він отримав стипендію аспіранта Стенфордського університету, має публікації в авторитетних наукових журналах, зокрема Nature Biotechnology, Nature Medicine, Nature Communications і Scientific American; є співзасновником і головним технологом Afresh – стартапу, метою якого є автоматизація ланцюга постачання продуктів харчування за допомогою штучного інтелекту з метою зменшення харчових відходів.

02

Експерт висвітлив питання про те, що таке машинне навчання та чому воно важливе; пояснив, з якими біологічними феноменами можна порівняти його фундаментальні принципи; навів приклади певних алгоритмів, які фахівці з машинного навчання використовують на практиці.

03

Володимир Кулешов запропонував слухачам розглянути глибокі, зокрема згорткові нейронні мережі; адже саме глибокі нейронні мережі зробили можливими найбільш вражаючі сучасні відкриття у сфері машинного навчання.

04

Англомовну лекцію всі охочі слухали українською мовою завдяки синхронному перекладу, який пропонувався на онлайн-конференції. Запитання в Q&A-чаті, на які після викладу основного матеріалу лекції відповів спікер, ставили англійською мовою. Сертифікат про участь усі слухачі лекції, зареєстровані на сайті UGF, зможуть завантажити на відповідній сторінці протягом трьох днів після завершення трансляції. Запис онлайн-зустрічі користувачам освітньої платформи можна буде переглянути через чотири дні після лекції.

05

Міжнародна освітня ініціатива UGF реалізується фондом K.Fund Василя Хмельницького за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Про нові заходи від Ukraine Global Faculty буде повідомлено на сайті та Facebook-сторінці КДПУ; новини міжнародного онлайн-проєкту дізнавайтеся на Фейсбуці й Telegram-каналі UGF.

23559
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31