В період дистанційного навчання з дисциплін професійного спрямування студенти вивчають не лише теоретичний матеріал, а й виконують практичні роботи.
Так, з курсу «Організація ресторанного господарства» студентами 3 курсу гр. ТУР-17 виконані цікаві практичні роботи з теми «Організація форм обслуговування іноземних туристів». Слід відмітити ґрунтовні дослідження таких студентів:
- Гуда Андрій «Сучасна кухня Африканського континенту. Характерні особливості та асортимент страв у різних країнах (арабська та африканська кухні)».
- Андруневчина Тетяна «Особливості та традиційні страви кухні Австрії».
- Волощук Сергій «Особливості та традиційні страви кухні Австрії».
- Дадашева Дарья «Особливості та традиційні страви північноамериканської кухні (США, Мексика та Канада)».
- Куксенко Юлія «Особливості та традиційні страви італійської кухні» та ін.
Також студенти виконують практичні роботи відповідно до Методичних рекомендацій з курсу.
З курсу «Технологія організації готельного та ресторанного господарства» студенти 3 курсу гр. ПСО-18 виконують дослідницькі завдання, наприклад студентам необхідно проаналізувати заклади громадського харчування обраного району міста Кривий Ріг. Бадегою Анною проаналізовано Металургійний район нашого міста.
З курсу «Технології продукції ресторанного господарства» студенти групи ПСО-18 розробили презентації на такі теми «Технологія приготування страв з морепродуктів» (Собко Тетяна), «Приготування напівфабрикатів для соусів» (Мартинова Дар’я), «Значення соусів у харчуванні людини. Їх класифікація» (Бадега Анна), «Технологія приготування страв з яєць» (Кошеленко Олександр).