Кафедра філософії
Криворізький державний педагогічний університет

 

У 2022 році кафедра філософії пожвавила співпрацю з міжнародною філософською спільнотою. Пишаємося нашими колегами: к. філос. н., доц. Н. П. Козаченко та к. філос. н., доц. О. В. Мішаловою, які доєдналися до академічної мобільності в Рурському університеті  (м. Бохум, Німеччина); а також із гордістю згадуємо участь д. філос. н., проф. Я. В. Шрамка та к. філос. н., доц. О. П. Панафідіної в ХІ Міжнародному конгресі з аналітичної філософії.

Кафедра філософії продовжила роботу з нашими колегами. К. філос. н., старший викладач М. М. Брюховецький виступив на онлайн-лекторії 2.0 «Мова – переклад – технології у глобалізаційний час», який організувала кафедра перекладу та слов'янської філології.

Незважаючи на виклики сьогодення, кафедра філософії продовжує працювати задля забезпечення якісної освіти у Криворізькому державному педагогічному університеті. У цьому році, як завжди, вийшла фахова збірка наукових праць «Актуальні проблеми духовності», а наукова школа продовжує збиратися задля обговорення актуальних проблем. Так, на грудневому засіданні члени кафедри філософії розмірковували над проблемами розвитку критичного мислення в інформаційному суспільстві.

Ми продовжуємо вдосконалювати свій професійний рівень розробками методичних посібників і рекомендацій. Так, у 2022 р. був створений новий посібник з логіки. У травні відбулася університетська олімпіада з філософії, вийшла чергова збірка студентських наукових праць з філософії «Юнософія». Однойменний науковий студентський гурток продовжує свою діяльність у шести різних секціях. Серед здобутків учасників – опублікований у фаховому виданні категорії «Б» переклад розділу з книги К. Поппера «Знання i психофiзична проблема», що був виконаний студентами факультету іноземних мов Никитою Власовим, Марiєю Пенцаль, Валерiєю Айзенберг під керівництвом к. філос. н., доц. О. П. Панафідіної.

До 300-річчя від дня народження Г. Сковороди були організовані обговорення філософської спадщини Українського Сократа, проведено конкурс інфографіки серед студентів ІІ та ІІІ курсів, які вивчали естетику як дисципліну за вибором, а також усі студенти ІІ курсу мали змогу долучитися до конкурсу філософських нарисів.

 

21109
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31